Burgemeester Bonte (CDV) vindt beslissing Meulebeeks bestuur fout

Op 14 oktober 2013

 

De heisa rond het storten van asbest in de Meulebeekse kleiputten zorgde ook voor enige ongerustheid rond de Oostrozebeekse kleiputten langs de Tieltsteenweg en de Vijverstraat. 

Ook die kleiputten mogen tot een zekere hoogte worden gedempt, maar daarvoor heeft de gemeente heel strikte beperkingen afgedwongen.

Raadslid Marleen Lefebre (N-VA) leek niet helemaal gerust in de zaak en informeerde bij de burgemeester of de Oostrozebeekse kleipunten ook geen gevaar lopen op asbeststortingen.
De burgemeester stelde haar onmiddellijk gerust. "Het openbaar onderzoek rond het storten van asbest is gebeurd op Meulebeeks grondgebied.  Het risico dat er iets zou kunnen overwaaien naar Oostrozebeke is minimaal wanneer het
transport verloopt volgens de voorziene procedure met onder andere afgedekte ladingen. 

De controle gebeurt door de provincie en Ovam. Ik geloof niet dat de eigenaar van onze kleiputten zich zal laten betrappen op illegale stortingen, want dan wachten hem serieuze boetes en mag hij alles weer uitgraven."

De gemeente Meulebeke heeft volgens burgemeester Bonte twee jaar geleden de verkeerde keuzegemaakt, want in die kleiputten is veel toegelaten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is