Fietspad Spoorweglaan “nauwelijks toegankelijk”

Op 11 maart 2016, over deze onderwerpen: beleid gemeente, Mobiliteit

Het afgescheiden fiets- en wandelpad langs de Spoorweglaan en de Achtste Linielaan is bijna af. “Maar het is nauwelijks toegankelijk”, meent de oppositie.

Omdat de zwakke weggebruiker een veilige plaats in het verkeer verdient, heeft Meulebeke een afgescheiden fiets- en wandelpad aangelegd langs de Spoorweglaan. Het moet een nieuwe, veilige fietsverbinding vanuit Tielt worden. Die werken zijn nu bijna afgerond.

Maar het 'afgescheiden' karakter van de zone is een beetje te letterlijk genomen”, merkte raadslid Rik Vergote (N-VA) op tijdens de jongste gemeenteraad. Vooral fietsers kunnen alleen aan het begin, in het midden en aan het einde op en af het pad rijden. “Wij vragen een aanpassing zodat de bewoners van de Spoorweglaan en omgeving op verschillende plaatsen veilig toegang hebben tot deze paden.

Burgemeester Dirk Verwilst (CD&V) merkte op dat er al extra toegangspunten gepland zijn. “Er komen stapstenen op drie plaatsen: ter hoogte van de Warandestraat, waar richting Ettingen gereden wordt en halfweg tussen de Pittemstraat en de Tuinwijk. Dat zullen extra toegangsplaatsen voor voetgangers worden. Voor fietsers plannen we geen extra oprijplaatsen, omdat die te stijl en dus te gevaarlijk zouden zijn.” (sdi)

STEPHANIE DEMASURE ■

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem,

Vr. 11 Mar. 2016, Pagina 5

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is