Kruispunt Verre Ginste wordt rotonde

Op 31 maart 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Rotonde Verre Ginste

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts voorziet volgend jaar één miljoen euro voor de omvorming van het kruispunt de Verre Ginste tot een rotonde. De veiligheid van fietsers staat hierbij centraal, met afgescheiden fietspaden en ingrepen die wagens doen vertragen.

“De rotonde zal niet alleen als snelheidsremmer dienen, maar zal ook het kruispunt in het landschap verduidelijken. In de wegen die uitmonden op de rotonde wordt in een middengeleider voorzien die ervoor zorgt dat de bestuurders trager naar de rotonde rijden. Er worden ook vrijliggende fietspaden aangelegd. Hierdoor ontstaat er een scheiding tussen de fietsers en de voertuigen, wat vanzelfsprekend optimaal is voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker”, verduidelijkt Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens, die dit dossier van nabij opvolgt.

De onteigeningsplannen werden onlangs afgewerkt. “Het project vereist over de hele projectzone onteigeningen”, zo zegt Bert Maertens. Naast de onteigeningsprocedure moeten er nog een aantal stappen genomen vooraleer er kan gestart worden met de werken: het technisch ontwerp, de afstemming met de plannen van Aquafin, de bouwaanvraag en de omgevingsvergunningsprocedure, de opmaak van de aanbestedingsbundel en ten slotte de aanbestedingsprocedure.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is