Meulebeke keurt European Disability Card goed

Op 18 januari 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Op voorstel van gemeenteraadslid Herman Vanhee (N-VA) lanceert de Meulebeekse  meerderheid het gebruik en de promotie van de European Disability Card. Deze kaart is voor personen met een beperking een bewijsstuk om aan te tonen dat ze in België erkend zijn als persoon met een handicap. Hiermee komen ze in aanmerking voor specifieke toegangstarieven of andere voordelen in de domeinen cultuur, vrijetijdsbesteding en sport.

In het verleden stonden Meulebekenaren met een beperking soms in de koude wanneer zij bij aanbieders van cultuur, sport en vrijetijd hun handicap niet op papier konden ‘bewijzen’. Hierdoor liepen personen met een beperking – onterecht - toegangskortingen en andere voordelen mis.

Om komaf te maken met deze pijnlijke situaties, heeft staatssecretaris voor Personen met een beperking Zuhal Demir een kaart voorgesteld, waardoor personen met een beperking eenvoudig en zonder discussie kunnen aantonen dat ze recht hebben op bepaalde voordelen. Op voorstel van gemeenteraadslid Herman VAnhee (N-VA) voert Meulebeke deze kaart nu in.

“Deze kaart draagt bij tot een inclusiever Meulebeke. Personen met een beperking zullen - zonder discussies aan loketten - kunnen genieten van bijvoorbeeld specifieke voordelen voor welbepaalde culturele of sportieve evenementen”, aldus Herman Vanhee (gemeenteraadslid)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is