"Muziekschool en kinderopvang moeten weer gescheiden worden”

Op 15 juli 2016, over deze onderwerpen: beleid gemeente, Gemeenteraad
Herman Vanhee en Tom Wattijn

MEULEBEKE - Het lijkt erop dat de muziekschool en kinderopvang ’t Berenhuisje vanaf september weer meer gescheiden zullen zitten. Dat blijkt alvast uit de laatste gemeenteraad voor het zomerreces in Meulebeke.

Regentiestraat

Herman Vanhee (N-VA) merkte bij aanvang van de agenda op dat er nog altijd geen werken begonnen zijn aan de wegverzakking in de Regentiestraat. “In de vorige gemeenteraad werd nochtans verteld dat de verzakking na het einde van het schooljaar zou weggewerkt worden, hopelijk is dit nog voor de start van het nieuwe schooljaar.”

“Het klopt dat we eerst hadden gedacht deze verzakking te herstellen nog voor de bouwvakantie”, bevestigde Verwilst. “Maar de werken zullen iets ingrijpender zijn dan gepland, maar normaal zou dit euvel toch nog voor de start van het nieuwe schooljaar opgelost zijn.”

Ook oppositieraadslid Tom Wattijn (N-VA) dacht al aan de start van het nieuwe schooljaar. “We kregen al wat klachten binnen van ouders die zich zorgen maken over de organisatie van de muziekschool en ’t Berenhuisje”, zo begon hij zijn tussenkomst. “Ik ben even poolshoogte gaan nemen en de klachten waren zeker niet uit de lucht gegrepen. Een aantal jaar geleden kregen we er een prachtige muziekschool bij, maar kort na de opening werd al een ingrijpende maatregel genomen. Een groep kinderen van Het Berenhuisje verhuisde naar een lokaal in de muziekschool, terwijl de kinderen wel nog altijd notenleer volgen in de oude lokalen in oc Vondel. Vreemde organisatie.”

Beweging

En dat heeft zo zijn gevolgen. “Ouders die zich gaan aanmelden om hun kind af te halen in het Berenhuisje moeten zich eerst gaan aanmelden in oc Vondel om de kinderen dan uiteindelijk te gaan afhalen in de muziekschool. Ondertussen worden leerlingen van de muziekschool, zeker tijdens de examens, gehinderd door de passage van Het Berenhuisje. Daarnaast is de muziekschool niet vrij toegankelijk doordat hier ook een kinderopvangplaats zit. Ten slotte maken we ons ook zorgen over het feit dat er in dit gedeelte Berenhuisje in de muziekschool slechts één opzichter aanwezig is”, besloot hij.

Eén opzichter is wettelijk voldoende voor de groep kinderen die daar zit”, antwoordde burgemeester Dirk Verwilst (CD&V). “En ja, ouders moeten zich eerst aanmelden in oc Vondel, maar ik hoor almaar vaker dat mensen meer moeten bewegen, in dit kader is dit dus een goede zaak. Alle gekheid op een stokje : het klopt dat er best wel veel vragen en klachten binnenlopen over deze mengeling van Het Berenhuisje en de muziekschool. Tegen september zullen onze schepenen van Jeugd en Patrimonium een dossier opstellen om deze twee diensten te splitsen.” (RDC)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is