N-VA kaart verouderde toestand van zwembaden aan

Op 30 mei 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraden in zowel Lichtervelde als Meulebeke kaartte N-VA, in beide gemeenten een oppositiepartij, de toestand van de plaatselijke zwembaden aan. “We richten ons eerst op het masterplan Sport”, zegt schepen in Lichtervelde Els Kindt.

Uit een recent onderzoek naar de toegankelijkheid van de West-Vlaamse zwembaden bleek de infrastructuur in zowel Lichtervelde als Meulebeke op sommige vlakken niet zo goed te scoren.

Slecht sanitair

Wij hebben een oud zwembad dat nog dateert van de jaren 70”, zegt schepen van Sport in Lichtervelde Els Kindt (CD&V). “In vergelijking met andere zwembaden in de regio is ons bad verouderd. Maar we willen ons eerst richten op het groot masterplan Sport, dat we in september zullen voorstellen. De komende jaren willen we bekijken wat we nog met ons huidig zwembad kunnen doen.”

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat het zwembad in Meulebeke vooral slecht scoort op sanitair vlak. “Het punt is intussen in het college besproken. We onderzoeken nu hoe we dit met geringe kosten zo goed mogelijk kunnen aanpassen”, zegt schepen Rita De Costere (CD&V).

Intergemeentelijk zwembad

Het Meulebeekse bad is ongeveer dertig jaar oud. De vergunning van het zwembad loopt nog tot 2020 en kan nog drie jaar verlengd worden. “De burgemeester had inmiddels al gesprekken met burgemeesters van omliggende gemeenten. Een intergemeentelijk zwembad is een mogelijkheid, maar ligt nog helemaal niet vast.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170526_02899838

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is