N-VA Meulebeke brengt toast uit op 2012

Op 3 februari 2012

‘Nadat we in 2009 met Machteld Vanhee een goed resultaat haalden voor de Vlaamse verkiezingen, kreeg de Meulebeekse kandidate ook een plaats op de nationale lijst in 2010. Met bijna negenduizend stemmen, haalde N-VA het beste resultaat in de beregemeente.’, weet de voorzitter. De N-VA haalde in kanton Meulebeke 32,33% van de stemmen op de Kamerlijst t.o.v. 25,73% voor CD&V. De lokale N-VA trekt in oktober zeker naar de kiezer. Alleen is nog niet duidelijk of ze al dan niet in kartel met lijst VRIJ gaat.

Beleid

‘Dat N-VA nodig is in Meulebeke is duidelijk. De rechtlijnigheid en duidelijkheid die onze nationale partijleiding uitstraalt vertalen we hier ter plaatse met ons positivisme tussen de mensen, goede ideeën en nuttige voorstellen. ‘, ging Herman Vanhee verder. Hij hekelde het huidige beleid met zijn voorbeelden rond de inplanting van een industrieterrein in en rond de Haandeput, de benoeming van de zoon van burgemeester Vanpoucke (CD&V) tot secretaris en een privéfeestje van 1 580 euro ter gelegenheid van een schepenwissel.

Kandidaten

Voorzitter Vanhee maakte reeds de eerste kandidaten bekend die onder N-VA-label naar de kiezer stappen. Naast gemeenteraadslid en N-VA-vooriztter Herman Vanhee zelf is ook dochter Machteld Vanhee, na de Vlaamse en nationale verkiezingen, nu ook kandidaat op de lokale lijst. Daarnaast zal ook huidig gemeenteraadslid Trees Duprez zich als N-VA-kandidaat manifesteren. De voorzitter beloofde ook nog enkele sterke kandidaten te kunnen voorstellen in de komende maanden.

Bert Maertens

N-VA-Kamerlid Bert Maertens was de gastspreker op dit nieuwjaarsevent. Maertens onderstreepte het belang van de lokale verankering van N-VA in Meulebeke. ‘Als je vaststelt dat de CD&V-meerderheid te Meulebeke denkt te kunnen doen wat ze willen, is de N-VA meer dan nodig.’ poneerde Maertens. Daarna werd er getoast op het verkiezingsjaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is