N-VA Meulebeke gaat met beresterk team naar de verkiezingen

Op 7 maart 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij, Bestuur
N-VA Meulebeke gaat met beresterk team naar de verkiezingen

Het voltallige bestuur van de Meulebeekse N-VA-afdeling lanceert onder de noemer ‘Beresterk.’ meteen vier partijgenoten die boegbeelden worden van de campagne: Lijsttrekker Benedikt Van Staen, op plaats 2 kopvrouw Machteld Vanhee, nieuwkomer Peter Raedt op plaats 3 en lijstduwer Johan De Poorter op plaats 21.

Unieke en bijzondere slogan: #Beresterk

Bereteam

Voorzitter en lijstduwer Johan De Poorter: “Ik ben bijzonder fier dat ik als voorzitter van de afdeling een beresterk trio kan voorstellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit trekkerstrio zal de basis vormen van ons voltallig team richting verkiezingen van 14 oktober 2018.

Meulebeke is een mooie berengemeente maar de manier waarop er momenteel bestuurd wordt is niet zoals wij het willen zien. We willen het anders doen in de toekomst. We willen elke Meulebekenaar de kans geven deel uit te maken, mee na te denken en het beleid mee vorm te geven.

 “ Ik ben berentrots om hier samen met onze eerste 3 kandidaten reeds enkele speerpunten te kunnen bekendmaken voor een berengemeente met uitstraling.

  • 1 Een nieuwe manier van aan politiek doen
  • 2 Een kindvriendelijke gemeente
  • 3 Kwaliteitsvol wonen en leven
Beresterk team

Lijstrekker Benedikt Van Staen  : “Naar aanloop van de verkiezingen hielden we deze zomer reeds een bevraging bij de Meulebekenaren.  Dit was een berensucces. Er kwamen maar liefst 334 reacties binnen. Daaruit kwamen een aantal opvallende pijnpunten van de huidige meerderheid naar boven.” Begint Benedikt.

“Deze pijnpunten hebben we mee verwerkt in ons programma. Dit maakt ons nog meer duidelijk dat een andere manier van aan politiek te doen nodig in onze berengemeente.
Daarom wil ik mij volop inzetten op meer betrokkenheid met en door onze inwoners. We willen onze berengemeente terug geven aan alle Meulebekenaren. Onder andere door de rechtstreekse dialoog aan te gaan, door hen te betrekken en door te luisteren naar wat er bij de mensen leeft kunnen we als partij op een correcte manier de prioriteiten bepalen voor onze berengemeenten en haar parochies
” besluit Benedikt.

Concreet wensen wij in toekomstig beleid inspraak op een structurele manier te verankeren. We willen de bestaande adviesraden opwaarderen. Daarnaast willen we ons ook focussen op het samenbrengen van inwoners in tijdelijk adviesgroepen voor bepaalde materies en projecten, en dit vooraleer het bestuur de beslissing al genomen heeft.

Kopvrouw Machteld Vanhee:

“Ik wil mij inzetten voor een kindvriendelijke gemeente. Een beleid afgestemd op kinderen en jongeren komt iedereen ten goede. Kindvriendelijk betekent vaak ook mensvriendelijk.” begint Machteld.

Een gemeente met veilige schoolomgevingen die ze makkelijk kunnen bereiken via veilige wegen en fietspaden. Met groene zones en speelvoorzieningen waar kinderen kunnen ravotten en genieten van de natuur.

Een gemeente waar kinderen zinvolle dingen kunnen doen. Waarbij ze aangemoedigd worden om deel te nemen aan een divers aanbod van jeugdcultuur en sportactiviteiten.

Een gemeente waar kinderen gelijkwaardige burgers zijn, waar ze iets kunnen betekenen door samen met hen in dialoog te gaan.” Besluit Machteld

Nieuwkomer Peter Raedt:

Als nieuwkomer op de lijst kan ik voor een nieuwe wind zorgen in de partij. Ik ben klaar om er met de Meulebeekse N-VA Ploeg voor te gaan.
Ik zie vooral andere mogelijkheden bij de manier van politiek voeren in onze gemeente. Ik sta voor meer inspraak samen met alle Meulebekenaren. Van overleg tot gewoon een luisterend oor, met nu en dan een portie gezond boerenverstand.”
Laat Peter weten.  
Een menselijke manier van gemeentepolitiek voeren zal iedereen ten goede komen. Laten we samen werken aan Meulebeke en het eenzijdig beslissen stopzetten.
Hierbij zou een babbelbank met burgers, wijkcomités, verenigingen en groeperingen een zinvol initiatief kunnen zijn."

Met andere woorden: “ Ik ben er klaar voor!” Geeft Peter met vol overtuiging aan.
 

Lijstduwer Johan De Poorter

 “Ruimtelijk beleid moet groei en verandering verzoenen met behoud en verbetering van onze leefomgeving.  Wij willen onder meer ook de uitdaging aangaan om meer echt groen te voorzien en ook inzetten op een echt dierenwelzijnsbeleid.”
Moeten onze troeven van de gemeente uitspelen door samenwerkingen tussen verschillende middenveldorganisaties ( natuurpunt, Toerisme…,) middenstand, lokale economie ten volle te benutten. En op die manier ook Meulebeke aantrekkelijker te maken Meulebekenaren en inwoners van buiten de gemeente.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is