N-VA tevreden over subsidie fietspad Oostrozebekestraat

Op 14 januari 2016, over deze onderwerpen: beleid gemeente, Mobiliteit

Deze week keurde Minister Weyts, Vlaams Minister van mobiliteit en openbare werken het subsidiedossier ter waarde van € 255.212 goed voor de aanleg van het fietspad in de Oostrozebekestraat te Meulebeke.

N-VA Meulebeke reageert dan ook zeer tevreden op het positief advies van de Minister.
De Oostrozebekestraat is voor Meulebeke een belangrijke invalsweg en het is zeker geen voorbeeld van een veilige fietsweg” zegt Johan De Poorter, voorzitter van N-VA Meulebeke. “Onze fractie is dan ook uiterst tevreden dat de Minister het dossier heeft goedgekeurd en zo de gemeente financieel ondersteunt voor een veiliger en comfortabeler fietspad".

Investering van € 255.212

Weyts investeert € 255.212 voor een veiliger fietspad in de Oostrozebekestraat te Meulebeke. “Goede en comfortabele verbindingen in combinatie met bijvoorbeeld de elektrische fiets maken woon-werkverkeer per fiets haalbaar voor veel mensen”, zegt Weyts. “Net om dat te stimuleren trachten we van onze kant maximaal te zorgen voor comfortabele en veilige infrastructuur.” Vlaanderen subsidieert 40% van de projecten en de lokale besturen en provincies het resterende gedeelte.

De helft van alle verplaatsingen die Vlamingen maken bedraagt 5 kilometer of minder, maar toch kiezen we nog te weinig voor de fiets. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de Vlamingen verleiden om vaker te kiezen voor de fiets, ook in hun woon-school- en woon-werkverkeer. “Goede en comfortabele verbindingen in combinatie met bijvoorbeeld de elektrische fiets maken woon-werkverkeer per fiets haalbaar voor veel mensen”, zegt Weyts. “Net om dat te stimuleren trachten we van onze kant maximaal te zorgen voor comfortabele en veilige infrastructuur.”

Fietsplan voor Vlaanderen

Weyts maakt fietsen in Vlaanderen aantrekkelijker door gericht te investeren in vlotte en veilige verbindingen voor fietsers. Concreet maakt Weyts binnen het Fietsfonds
€ 4.282.681,68 euro vrij voor 24 fietsinfrastructuurprojecten langs Vlaamse wegen.

De Vlaamse overheid financiert 40% van de totale investeringskost in 2 schijven. Het resterende bedrag wordt door de provincie en/of gemeenten bijgepast. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is