Nieuwe fractieleider bij N-VA

Op 26 januari 2018, over deze onderwerpen: Bestuur
Benedikt Van Staen nieuwe fractieleider bij N-VA

Marialoopnaar Benedikt Van Staen volgt zijn collega Rik Vergote op MEULEBEKE -
Nog voor de recente jaarwisseling bracht Rik Vergote, fractieleider voor N-VA in de gemeenteraad, iedereen op de hoogte dat hij in oktober 2018 de politiek vaarwel zegt. Het fractieleiderschap wordt nu doorgegeven aan zijn collega-gemeenteraadslid Benedikt Van Staen.

Benedikt Van Staen (41) is al vijf jaar gemeenteraadslid voor de Meulebeekse N-VA. Hij is vooral actief in dossiers rond verkeersbeleid, mobiliteit en financiën. Benedikt, een rasechte Marialoopnaar, is gehuwd met Valerie Ameye. Het koppel heeft drie dochters: Manou, Maëlle en Axelle. Hij is lid van het feestcomité en het oudercomité van Marialoop en werkzaam als lead production manager bij TWE Meulebeke (het vroegere Libeltex).

“Toen bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen de N-VA-lijst werd opgesteld, werd ik aangesproken door Rik Vergote en Tom Wattyn, twee vrienden van weleer met wie ik nog ooit een zitje deelde in de gemeentelijke jeugdraad”, doet Benedikt zijn verhaal. “Ik heb toen niet geaarzeld om toe te treden tot de partij, maar ben wel geschrokken van de reacties die ik nadien van bepaalde mensen te horen kreeg naar aanleiding van mijn politieke keuze. Je beseft op dat moment niet wat er op je afkomt. Ik heb me van meet af aan voorgenomen om constructief aan politiek te doen. Op gemeentelijk vlak mogen we slechts één doel voor ogen hebben: het algemeen welzijn van iedere inwoner optimaliseren. Mijn oppositie stoelt niet op ‘anti-zijn’. Binnen onze fractie is er, gelukkig maar, ruimte voor een constructieve opstelling. Dat neemt niet weg dat we niet kritisch mogen zijn. We werken echt als groep, we luisteren naar elkaar, discussies kunnen er gerust bij, maar we stellen ons steeds op als één team dat onder de noemer respect optreedt. Als iedereen aan politiek zou doen met de nodige dosis respect ben ik ervan overtuigd dat er zelfs in onze gemeente kleine mirakels mogelijk zijn.”

bruggenbouwers

Als fractieleider is het zijn taak te waken over de N-VA-lijn in de verschillende dossiers en die regelmatig onder de aandacht te brengen. “Bruggen zijn nu eenmaal nodig om tot gemeenschappelijke beslissingen te komen en wij willen bruggenbouwers blijven. Het is mijn grootste wens dat de Meulebekenaren ook betrokken zouden zijn bij de voorbereidingen van beslissingen. Om die reden is het opwaarderen van adviesraden zo belangrijk. Ook het in het leven roepen van tijdelijke adviesgroepen om doelgericht beslissingen voor te bereiden, vind ik belangrijk”, rondt Benedikt Van Staen af. (Luc Bouckhuyt)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is