Peter Raedt N-VA “Inspraak is het sleutelwoord”

Op 28 september 2018, over deze onderwerpen: 11. Gemeenteraadsverkiezingen oktober 2018
Peter Raedt rasechte Meulebekenaar

Peter Raedt staat op de derde plaats bij de N-VA. Peter is een rasechte Meulebekenaar die zich met de slogan ‘Raedt en Daad’ kandidaat stelt. Hij werd op 29 augustus 1962 geboren. Na zijn studies A2 Elektronica aan het VTI in Kortrijk, gevolgd door twee specialisatiejaren, kon hij aan de slag bij PACO.
Zijn vakkundigheid en zin voor avontuur deden hem voor drie jaar werken in onder andere Nigeria en Pakistan.
Toen die opdracht erop zat, startte Peter met een zelfstandige zaak, gespecialiseerd in elektrische huishoudtoestellen en hifi. Zeven jaar geleden kreeg hij rugproblemen, zette hij de zaak stop en werd hij jobcoach techniek in het Logistiek Administratief Centrum van Kringloop in Ingelmunster.
Peter is getrouwd met Anja Schietgat. Het koppel heeft een dochter Céline, die momenteel in Taiwan verblijft, maar met de verkiezingen thuis zal zijn.

Moeilijk om kleur te bekennen

“Meulebeke zit in mijn bloed”, weet Peter. “Ik ben Chiroleider geweest, runde een bloeiende zaak in Meulebeke en woon nu in de Astridlaan. Ik hou veel van mijn gemeente en heb het soms moeilijk met de ingrepen die ik zie gebeuren die ons erfgoed allerminst deugd doen. Om die reden startte ik ‘Meulebeke, Vroeger en nu’ op Facebook. Het lokaal beleid heeft me ook altijd geboeid, al geef ik toe dat het als zelfstandige moeilijk is om kleur te bekennen. Om die reden heb ik dan ook gewacht om me in de politiek te gooien. Ik ga ervoor, voor de volle honderd procent en meer. Na een babbel met Johan De Poorter zaten we meteen op het juiste spoor.”

“Inspraak wordt het sleutelwoord, inspraak in het beleid is de dag van vandaag een dringende noodzaak. Ik wil me ook inzetten voor een aangenaam en beter wonen in Meulebeke, voor een doelgericht investeren in verkeersveiligheid en respect voor het dorp. Ik wil daarnaast de vereenzaming tegengaan, me richten op sociale projecten waarin een betaalbaar en waardig ouder worden centraal staan. Kortom, ik verlang naar een groen en veilig Meulebeke, waar zowel de sportieveling als de cultuurgegadigde aan zijn of haar trekken komt en waar het vooral aangenaam is om te leven. En die derde plaats op de lijst? De lokale geschiedenis heeft al bewezen dat dit een prima uitgangspunt is om de gestelde doelen te verwezenlijken.” (LB)

 

Krant van West-Vlaanderen/De Weekbode Tielt,
Vr. 28 Sep. 2018, Pagina 38

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is