Provincie heeft negatief advies aan dossier de Haandeput

Op 5 oktober 2013

Van in het begin was er verzet tegen de plannen. In 2011 was er sprake van dat de buurtbewoners zouden moeten verhuizen, maar na een strijd van anderhalf jaar mochten ze hun huis behouden. Er komt een groenbuffer tussen de woonhuizen en het industrieterrein.

‘Er komt een lokaal en regionaal bedrijventerrein’, zegt gedeputeerde Franky De Block (SP.A). ‘Voor het regionale gedeelte is de provincie bevoegd, maar wij kozen ervoor die bevoegdheid te delegeren naar de gemeente Meulebeke. Daar hing de uitdrukkelijke voorwaarde aan vast dat het regionaal gedeelte enkel bestemd is voor Meulebeekse bedrijven die geherlokaliseerd worden.’ Maar van die voorwaarde was niets te bespeuren in het voorontwerp. ‘Onze afspraken zijn niet gerespecteerd, waardoor de provincie een ongunstig advies verleende aan het voorontwerp.’

Hoeveel vertraging het dossier daarmee oploopt, kan De Block niet zeggen. ‘Alles hangt nu af van de West-Vlaamse Intercommunale WVI die het plan moet herwerken.’ Daarna gaat het opnieuw naar de provincie die opnieuw advies moet verlenen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is