Sarah Willems is nieuwe secretaris N-VA Meulebeke

Op 18 maart 2016, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij, Bestuur
Sarah Willems secretaris N-VA Meulebeke

MEULEBEKE - Sarah Willems is als voltijds werkende mama actief in de juridische sector. Sinds kort is ze eveneens secretaris bij N-VA Meulebeke. Haar leidraad in doen en denken : een meerwaarde betekenen voor onze maatschappij.

“Mijn hobby’s liggen vooral in het verlengde van de leefwereld van mijn gezin” ontwijkt Sarah onze vraag : van waar de politieke interesse ?

Engagement

In het secundair volgde ik de humane wetenschappen. Daar kwam spontaan het engagement in functie van de maatschappij. Natuur, milieu, vastgoed, successieplanning : de interesse groeide. Tijdens mijn opleiding criminologie werd ik geconfronteerd met rare uitspraken. Marxisme werd ons opgedrongen. Ik hoefde toch niet achter die gedachte te staan. Men probeerde ons zomaar dingen op te leggen. Dat vond ik niet kunnen. Ook het principe dat geld macht maakt, lijkt voor mij als jurist een fundamenteel probleem. Dat een vrouw moeilijker doorstoot naar de top kan ik ook niet aanvaarden.”

Sarah bundelt haar karaktertrekjes in een viertal termen : principieel, doorzettend, rechtvaardig en een beetje koppig.

Ik kwam zes jaar geleden naar de Berengemeente wonen. Aanvankelijk informeerde ik eens bij CD&V maar op mijn mailtje kwam nooit antwoord. Eerder aftastend kwam ik in contact met leden van N-VA. Tot mijn verbazing ontdekte ik verrassende elementen. Er was meer dan louter het Vlaamse karakter als uitstraling. Ik vond vriendelijke mensen met interesse voor milieudossiers en natuurproblematiek.”

"Men probeert er voor kwaliteit te staan en daar kan ik me 100 procent in vinden. Dat komt onder meer tot uiting in de vele activiteiten en opleidingen die georganiseerd worden. Het werd een bewuste keuze om met hen mee te gaan. Ik vind het logisch dat mensen die een beleid uitvoeren kwaliteit leveren.”“ Ondanks alles koestert Sarah beperkte ambities op politiek vlak.

“Als secretaris heb ik met voorzitter en ondervoorzitter een sleutelpositie. Dat betekent dat we samen een structuur en organisatie op poten zetten, dat we werk maken van een lijstvorming 2018 en daarbij zelf positioneel niks opeisen. Mijn betrokkenheid is voldoende. Ik wil ook nog bijleren en bekijk het als een soort hobby. Meer hoeft vooralsnog niet. Misschien kan N-VA Meulebeke ook iets bijleren van mij”, stelt Sarah.

Voor het lokale verenigingsleven was er tot op heden te weinig vrije tijd. Een masteropleiding combineren met een gezin, het is tijdrovend. “Ik ben ook niet afkomstig van Meulebeke maar door de kindjes probeer ik wel steeds meer aan activiteiten deel te nemen.”

Dromen

Een van mijn grote bekommernissen is zeker de ruimtelijke ordening in Vlaanderen. Het is frustrerend te zien hoe Vlaanderen ten onder gaat aan het beleid sinds de jaren zeventig. We moeten waakzaam blijven dat de confrontatie met problemen als wonen, mobiliteit, industrie niet uit de hand lopen.”

Het liefst vertoeft Sarah thuis in haar tuin. “Vooral om te dromen”, mijmert Sarah, “Ik zou graag eens naar IJsland reizen. Voor de natuur, voor de aparte cultuur. Dat moet verruimend zijn. En later als er voldoende centen zijn, wil ik naar Australië. Ook daar lijkt de natuur wondermooi te zijn en is kennis maken met hun cultuur en maatschappij een uitdaging.”

(dede)

 

Krant van West-Vlaanderen/De Weekbode Tielt,

Vr. 18 Mar. 2016, Pagina 41

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is