Secretarisvergoeding gemeente Meulebeke – dan toch kleine toegeving door het bestuur

Op 11 maart 2016, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, beleid gemeente, Gemeenteraad, OCMW

Op de gemeenteraad van woensdag 9 maart keurde alleen de CD&V de weddeverhoging tot 130% van het secretarisbarema + 2 maal het forfaitaire verplaatsingsvergoeding van 3900km à 0.34 euro goed. Het was vooral de N-VA die daar fors tegenin ging. Uiteindelijk dan toch met een beetje resultaat.

Op de OCMW-raad van de dag erna (10/03) is dan toch een toegeving vanwege het bestuur bedongen. Machteld Vanhee provincieraadslid en OCMW-raadslid: “Het is niet meer dan normaal dat men slechts 1 maal een kilometervergoeding uitbetaalt. Ten eerste is die eerste 3900 km reeds een zeer hoge raming! En ten tweede het was een beschamend voorstel dat te verdubbelen op basis van het feit dat men naast gemeentesecretaris ook OCMW-secretaris is.”

Ik stel vast dat men binnen de CD&V dan toch tot het inzicht gekomen is dat de laagste lonen laten inleveren (!) en de hoogste een weddeverhoging geven schandelijk en niet te verkopen is bij de Meulebekenaren.  Blijkbaar wordt het gemeentebestuur gewaar dat de burgers doorhebben dat zij voor alles en nog wat bijbetalen. En dat net dat geld gebruikt wordt om de hoogste wedden fors te verhogen.”, aldus Machteld Vanhee

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is