Vanhee vraagt beter onderhoud van de speeltoestellen

Op 15 juni 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad
N-VA vraagt meer aandacht voor onderhoud speelpleinen

De gemeente Meulebeke beschikt over een aantal speeltoestellen voor kinderen. Het gros ervan bevindt zich op het Sport en Recreatiecentrum Ter Borcht. N-VA-Meulebeke stelde vast dat onder meer aan het kapellebos – De Miere de speeltoestellen echt vuil zijn. Deze toestand is er geen van enkele maanden of een jaar. Neen, dit is echt oud vuil! Dit is een toestand van jaren ver, jammer genoeg, aldus gemeenteraadslid Herman Vanhee

Meer zorg voor het patrimonium

N-VA-Meulebeke vindt het tekenend dat het gemeentebestuur er telkens moet op gewezen worden: achteloosheid en veronachtzaming van zijn eigen patrimonium.

Zo moesten we de kat de bel aanbinden indertijd omtrent de lamentabele toestand van de historische schouw Vondel, de lekkende dakgoten in het mooie pand Vondel, de verkommering van het prachtige kasteel Ter Borcht, en nog meer. Telkens kon de N-VA het gemeentebestuur dwingen tot actie.

In de problematiek van de vervuilde speeltoestellen maakt men enkel nog naïevelingen wijs ‘dat we het weten’ of ‘dat we ermee bezig zijn’, of een andere drogreden.

Met de N-VA-fractie stellen we vast dat de aantrekkingskracht van onze speelpleintjes vermindert door ze niet te verzorgen of niet regelmatig op te poetsen. Onze jonge gezinnen en ook bezoekers van buiten de gemeente (ook jeugdgroepen in De Miere) verdienen beter.

Meerderheid gaat in op voorstel en beloofd dit aan te pakken!

Daarom stelde Herman Vanhee, gemeenteraadslid voor dit zo vlug mogelijk aan te pakken. Zeker nu het groot verlof er aan komt verwacht N-VA een snelle en gedegen actie. Maak a.u.b. onze speelpleintjes terug mooi! Hij riep ook op de andere speeltoestellen op andere plaatsen in de gemeente ook een beurt te geven.

De bevoegde schepen gaf toe dat dit inderdaad een langer bestaand probleem is en beloofde het (eindelijk) aan te pakken. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is