Vanhee vraagt schoolfietsroutekaarten voor West-Vlaamse lagere scholen

Op 29 september 2015, over deze onderwerpen: Bestuur, Lokaal sociaal beleid - OCMW, Mobiliteit, Provincie

West-Vlaanderen / Meulebeke - Machteld Vanhee vraagt dat de provincie inspanningen wil leveren om de schoolfietsroutekaarten uit te breiden naar alle West-Vlaamse lagere scholen.
Provincieraadslid Machteld Vanhee (Meulebeke) heeft dit aangekaart bij de bevoegde gedeputeerde voor mobiliteit, Franky De Block (sp.a) op de provincieraad van 24 september 2015. De provincie antwoordt dat de schoolfietsroutekaarten ook digitaal geraadpleegd kunnen worden. In samenwerking met de directies van de lagere scholen kunnen deze kaarten bijgewerkt worden.

Provincieraadslid Machteld Vanhee (Meulebeke): “Als N-VA-fractie waren we erg verheugd met de aankondiging van de provincie in het begin van dit schooljaar dat er al voor 29 West-Vlaamse gemeentes schoolfietsroutekaarten werden uitgewerkt. Deze kaarten bevatten plannetjes met daarop de meest aangewezen fietsroutes en een aantal concrete tips (over openslaande portieren, dode hoek vrachtwagens enz.) voor een veilige fietsrit van en naar school. De kaarten willen het gebruik van de fiets aanmoedigen en zijn bedoeld voor de leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs.”

“Niet enkel leerlingen van de eerste graad secundair fietsen naar school, maar ook al leerlingen van het lager onderwijs. Daarom hebben we gevraagd om deze schoolfietsroutekaarten uit te breiden naar de West-Vlaamse lagere scholen.”

De bevoegde gedeputeerde antwoordde dat de schoolfietsroutekaarten ook digitaal geraadpleegd kunnen worden. In samenwerking met de directies van de lagere scholen kunnen deze kaarten bijgewerkt worden.

https://www.youtube.com/watch?v=ixOz8uzV3oU

Bijgevoegde foto met een voorbeeld van een schoolfietsroutekaart Kortemark.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is