Vergote: "Schaf vergoedingen intercommunales af "

Op 16 februari 2017, over deze onderwerpen: beleid gemeente, Gemeenteraad

“De laatste weken wordt er in de media heel wat gedebatteerd over de vergoeding van politici binnen de intercommunales. En terecht,” stak Rik Vergote,  fractieleider N-VA, van wal. 

Verschuiving van niveau is geen reden voor bijkomende betaling

Het is inderdaad niet logisch dat Burgemeesters en Schepenen een bijkomende vergoeding ontvangen voor hun zitting in de vergadering van intercommunales. Het ontstaan van die intercommunales vindt zijn oorsprong in het feit dat de lokale bestuurseenheid te klein is om bepaalde zaken of gemeenteniveau efficiënt en effectief te organiseren. M.a.w. gaat het over een materie die gewoon verschoven wordt qua niveau maar tot het takenpakket van de Burgemeester of Schepen behoren. Het is dan ook niet logisch dat daar een bijkomende vergoeding voor wordt betaald. Deze taak behoort tot het gewone pakket van de politici”, lichtte Rik toe.

Schaf vergoedingen af

Het zou goed zijn vanuit de basis een signaal te geven. Concreet willen we voorstellen dat Meulebeekse politici hun vergoedingen in intercommunales en andere intergemeentelijke samenwerkingsverbanden vanaf heden doneren in de gemeentekas.  In ieder geval zal het bijdragen tot de geloofwaardigheid van de politicus op zich en de politiek in zijn geheel. En anderzijds is het een besparing voor de gemeentekas want het geld komt uiteindelijk van de belastingbetaler, dus de inwoner”, verduidelijkte Rik.

Helaas stond de CD&V-meerderheid niet open voor ons voorstel. Wij vinden het alvast een gemiste kans om een sterk signaal te geven aan de Meulebekenaars. We hopen dat de mandatarissen minstens de ontvangen zitpenningen in de verschillende organen bekend maken. Het gaat uiteindelijk om geld van de belastingbetaler…

Volgens het CD&V-magazine van mei 2016 zijn dit de vertegenwoordigers (geel de betaalde mandaten)

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is