Weyts voorziet 41.500 Euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Meulebeke

Op 21 april 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit
"41.500 Euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Meulebeke "

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Meulebeke merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 41.500 Euro Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Meulebeke. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen Johan De Poorter, voorzitter van N-VA Meulebeke en Vlaams Parlementslid Bert Maertens (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische (en lang onbereikbare) kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Meulebeke.

“N-VA Meulebeke ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”,
N-VA Meulebeke ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt voorzitter Johan De Poorter “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente.” N-VA Meulebeke heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van de Schoolomgeving St. Antonius en 't veld en de herinrichting van de N50. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”  vult De Poorter aan.

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) 41.500 Euro Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur, voorbereidende studies of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Meulebeke. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Meulebeke, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

Concreet gaat het om structureel onderhoud bij fietspadenproject en Onteigening voor een bedrag van 37.5000 euro. En ook om 4500 euro voor de studie voor de schoolomgeving St. Antonius en 't Veld en de herinrichting van de N50.

“Hier zaten veel fietsers in Meulebeke al lang op te wachten”, besluiten Johan De Poorter en Bert Maertens tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is