Aanleg fietspad langs N305 wellicht vanaf 2016

Op 25 februari 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

BRUSSEL/DENTERGEM/MEULEBEKE – Reeds sinds 1997 ligt het fietspad langs de N305 Dentergem-Oostrozebeke-Meulebeke op de tafel. De realisatie ervan kan als alles vlot verloopt starten in 2016. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) in antwoord op een parlementaire vraag aan minister Ben Weyts (N-VA)

In mei 2013 viel het fietspad langs de gewestweg Meulebekesteenweg (N305) de bedenkelijke eer te beurt tot slechtste fietspad van Dentergem verkozen te worden. Op deze druk bereden verbindingsweg tussen Dentergem en Meulebeke is er hoegenaamd geen fietspad. Sinds 1997 is er sprake van de aanleg van een volwaardig fietspad. Vijf verschillende instanties zijn hierbij betrokken: de gemeenten Dentergem, Oostrozebeke en Meulebeke, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Aquafin.

Momenteel is 1 van de 2 voorontwerpen van de Aquafin-projecten goedgekeurd. De gemeentelijke subsidiedossiers voor de rioleringswerken zijn dat vandaag nog niet. "AWV maakt momenteel de grondverwervingsdossiers op en werkt het wegenisontwerp verder uit. Dit zou voltooid moeten zijn rond de zomer", aldus Bert Maertens. Mits goedkeuring van het voorontwerp van de betrokken rioleringsdossiers, is het mogelijk om delen van het traject waar geen grondverwervingen voor nodig zijn vanaf het voorjaar van 2016 aan te besteden. De uitvoering zou dan aangevat kunnen worden vanaf de tweede helft van 2016. De Zuid Australiëstraat – Meentakstraat in Meulebeke komt hier bijvoorbeeld voor in aanmerking.

Voor bijkomende informatie kunt u steeds contact opnemen met Bert Maertens:
bert.maertens [at] vlaamsparlement.be of 0473 55 41 50
of met Jorgen Deman, parlementair medewerker van Bert Maertens:
jorgen.deman [at] vlaamsparlement.be of 0477 28 93 92

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is