Haandeput in volle ontplooiing

Op 24 februari 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

MEULEBEKE - Op de jongste gemeenteraadszitting van woensdag 15 februari vroeg N-VA, bij monde van Herman Vanhee, naar betere bescherming van de omwonenden tijdens de inrichting van het bedrijventerrein Haandeput.

De realisatie van het bedrijventerrein Haandeput, gesitueerd tussen Tieltstraat en Marialoopsteenweg, geraakt stilaan in een stroomversnelling.

Hevig protest

Wie herinnert zich niet de hevige protesten tijdens de vorige legislatuur om te voorkomen dat er op die locatie een lokaal bedrijventerrein zou komen. In augustus 2011, bij de eerste geruchten, stond de buurt er meteen in rep en roer.
Ondertussen zijn we bijna zes jaar verder. De West-Vlaamse Intercommunale WVI dirigeert de ontplooiing. Vorig jaar bij de eerste graafwerken werden archeologische vondsten ontdekt; het zorgde prompt voor enige vertraging tijdens de grondwerken.

Naar verluidt blijven minimum veertien lokale bedrijven geïnteresseerd in de aankoop van een perceel grond. Dit moet in de loop van de komende maanden gerealiseerd worden.

In die optiek wordt naarstig verder gewerkt aan de realisatie van de nutsvoorzieningen. N-VA stelt weliswaar vast dat er signalen zijn van overlast. Herman Vanhee uitte zijn bekommernis tijdens de variarubriek aan het einde van de gemeenteraadszitting: “We eisen een betere opvolging van de werken. Het is niet omdat zij zich indertijd met hand en tand verzet hebben om niet uit hun huis gezet te worden en betere voorwaarden te bekomen, dat de omwonenden nu aan hun lot moeten overgelaten worden.”

Last voor omwonenden

De geuite kritiek betrof: modderige wegen, versperde wegen, leidingwater tijdelijk afgesloten, gebrekkige afvoer hemelwater, vrachtwagens rijden te snel, werken tijdens weekends, schade aan private verharding.

Herman Vanhee: “De burgers rekenen op hun gemeentebestuur. Het is frappant dat er pas opgetreden wordt na klacht(en).” “We stellen voor dat het werfvervoer niet meer over Haandeput rijdt, maar over een eigen traject.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is