N-VA Meulebeke vraagt voor aanleg regenboog-zebrapad aan de scholen.

Op 12 mei 2021, over deze onderwerpen: beleid gemeente, Gemeenteraad, Provincie, Provincie West-Vlaanderen

Machteld Vanhee (N-VA) vroeg tijdens de laatste gemeenteraad om ook in Meulebeke zebrapaden aan te leggen in de kleuren van de regenboogvlag.

Op maandag 17 mei is de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Dat wordt in Meulebeke nu ook in de kijker gezet, met het hijsen van de regenboogvlag aan het gemeentehuis.
“De gemeente ondertekende het regenboogcharter en hijst ieder jaar de regenboogvlag wat op zich een mooi signaal vanuit het bestuur .” Begint Vanhee.

“ Daarnaast doen wij het voorstel om in de parochies en de schoolomgevingen van onze gemeente nog een regenboog zebrapad bij aan te leggen. Dit trekt niet alleen de aandacht van de automobilisten en andere weggebruikers. Maar het is daarnaast ook een kans voor leerkrachten om didactisch en pedagogisch in te gaan op diversiteit. “ verduidelijkt Vanhee die zelf ook werkzaam is in het onderwijs.

Het voorstel kwam er samen met Meulebeeks provincieraadslid Johan De Poorter die zelf opkomt voor de holebi rechten en reeds jaren actief is in de holebigroep van de N-VAIk vind het bijzonder jammer dat  Meulebeke het voorbeeld niet volgt van de andere West-Vlaamse gemeenten, Beernem, Brugge, De Haan, Koksijde, Kuurne, Lendelede, Torhout. Het is een gemiste kans om de diversiteit extra onder de aandacht te brengen bij de Meulebekenaren en daarnaast ook onze jongeren leren om te gaan met een diverse samenleving. Dit getuigt van een conservatieve mentaliteit.”  Vervolledigt De Poorter

“Het voorstel werd van tafel geveegd met onduidelijke argumentatie. Nochtans kan dergelijk regenboogpad volledig conform de wegcode aangebracht worden door de kleuren aan te brengen tussen de witte strepen.” besluit Machteld.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is