Respect voor gemeentepersoneel

Op 12 januari 2016, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, beleid gemeente, Bestuur, Gemeenteraad

Respect voor gemeentepersoneel

In een artikel in Het Nieuwsblad van zaterdag 9 januari l.l. haalt secretaris Tom Vanpoucke uit naar de oppositiepartijen alsof ze geen respect zouden hebben voor het gemeentepersoneel.

Eigen verantwoordelijkheid maskeren

Als N-VA-fractie nemen we dit niet. Vanpoucke maakte deze bocht om te maskeren dat hij en de betrokken Schepenen de gemeenteraadsdossiers onvoldoende voorbereiden. N-VA-fractieleider Rik Vergote corrigeerde deze stelling tijdens de bewuste gemeenteraad van 30.12.2015 maar deze nuance heeft de betrokken journalist blijkbaar gemist.

Foute dossiers

Onze fractie is het beu dat dossiers die we vooraf (zeven dagen) ter beschikking worden gesteld op de gemeenteraad voortdurend fouten blijken te bevatten of onvolledig zijn. Als oppositie lezen we de teksten wel om de dossiers te analyseren en te beoordelen in belang van de Meulebekenaar. Ik zou me de vraag durven te stellen of er dan geen enkel van de 13 CD&V-gemeenteraadsleden deze dossiers doorneemt. Als wij steeds onvolledige of foute dossiers krijgen, kunnen we onze job niet correct invullen”, haalt Vergote aan.

Een Schepen kost de gemeente ruim 300 000 euro per legislatuur. We verwachten dan ook dat een Schepen zijn dossier kent en dit begint al met het te lezen.

Hart voor gemeentepersoneel

Dat onze fractie een hart heeft voor ons gemeentepersoneel is de laatste drie jaar al meermaals bewezen. Zo hekelde onze fractie het gebrek aan sociaal overleg bij de aanpassing van het personeelsstatuut, stelde de verkeerde betaling van Ter Borcht-medewerkers aan de kaak en verweet de meerderheid laksheid in het Dienstencheque-dossier waardoor het statuut van de medewerkers er ook op achteruit gaat… om maar een paar voorbeelden te geven.

In bijlage het persbericht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is